Kakfat och skorpor (och lite jobb)

I går efter intervjun, som för övrigt gick bra, gick jag till Myrorna och köpte ett litet glas och en söt tallrik med blåa blommor. Väl hemma blev det snabbt och lätt (med lite Karlssons klister) förvandlat till ett jättesött kakfat på fot. Jag är väldigt nöjd måste jag säga! 

     


Och så här fint blir det när man lägger kakor på det!


´
Tror för övrigt att jag har missat att visa er mina fina skorpor också... Apelsin- och chokladskorpor bakade jag härom dagen. Det kunde varit mer apelsinsmak på dem, men för att vara första försöket så tycker jag att de blev riktigt bra. Den lilla asken gör ju sitt till också. Väldigt lätt är det att vika till en sådan av en A4 wellpapp i någon trevlig färg. En enkel och trevlig gå-bort-present!





Om en stund kommer en kompis hit och fikar! Då ska hon få sina kakor serverat på mitt nya, fina kakfat... :)

Men innan hon kommer ska jag sätta mig ner en stund och tänka igenom syften och mål med vårterminens rytmikundervisning... Känns som att det är bra att ha klart för sig, innan man börjar skissa på studieplanen.


Jobb(iga) tankar...

Nu var det slut på julefriden (i alla fall för i kväll). Kom just på att jag ju ska på intervju i morgon, för ett jobb som cirkelledare för en rytmikgrupp... Räknar med att få jobbet, men helt hundra kan man ju inte vara... Så nu har jag suttit en stund, och gjort en grovskiss på rytmiklektion - i fall de skulle vilja se något sådant i morgon. Jag har hyfsat bra koll på start- och slutrutiner och jag tror att det räcker så länge. Kanske behöver tänka igenom lite syften och mål och sådant också, så att jag har något vettigt att svara på frågorna som jag förmodligen kommer få.  

Däremot saknar jag en del material. Har surfat runt lite på olika hemsidor och jämfört priser på rytmikägg och sjalar... Det blir rätt dyrt om man ska köpa hela klassuppsättningar. Å andra sidan så är det bara de två sakerna som jag skulle behöva köpa just nu. Men jag får se vad de säger på intervjun först - så får jag bestämma senare hur jag ska göra med inköp av material.


Nu ska jag återgå till min film och mitt pussel och göra allt för att undvika tankar på jobb... För även om jag tycker att det är roligt att tänka rytmik och planera lektioner så kan jag faktiskt behöva en paus från den typen av tankar nu över jul...




Väldans fina maränger, faktiskt!

Rosa och gröna maränger blev det! De står fortfarande kvar i ugnen, de ska tydligen stå kvar i ugnen i typ en timme efter att man stängt av den - för att de ska bli riktigt hårda och krispiga...




Jag tog ut en ur ugnen, för att se hur de blev - och de blev faktiskt riktigt bra!



Shit, vad jag är stolt över mig själv! Tänk att jag kan baka julgodis och maränger - nästan helt utan ångest!

Måste erkänna att det kändes lite jobbigt en stund, när jag stod på hemköp med korgen full med "onyttigheter". Men jag bestämde mig för att jag inte skulle lyssna på de tankarna och känslorna - och så gick jag till kassan och betalade... Och nu är marängerna nästan färdiga, och de blev hur bra som helst och jag är jättestolt över mig själv!

Min första julafton utan julmatsångest!

Vilken julafton det blev! Alldeles fantastisk blev den faktiskt... Det var jättemysigt i kyrkan, och en av mina fina små kompisar (Denise, 7 år) var där med sin familj. Hon och jag hängde ihop hela dagen, lekte, pratade, fikade, kramades, sjöng, dansade och skrattade en hel massa. Min första julafton utan julmatsångest på flera, flera år. Det känns otroligt härligt!


Både i dag och igår sken solen och man kunde nästan tro att man var på skidsemester när man såg sig omkring...



Det är inte i de Norrländska skogarna, det är Göteborg från sin vackraste sida...



Julaftonskvällen blev också mysig. Jag och mamma åt god middag och satt sedan nästan hela kvällen på fårskinnsfällen framför julgranen och bara njöt av de vackra ljusen.



De söta flickorna och ljusen köpte jag på Åhléns för halva priset, och julgranskulorna köpte jag på Village för 2 :- styck. Jag tycker att det blev väldigt vackert med det enkla, rena och vita pyntet i granen..




Nu ska jag fortsätta min mysiga jul, med att baka pastellfärgade maränger. :) Jag njuter i fulla drag, av att kunna göra allt det som jag tidigare inte kunnat utan ångest och tårar...


Hoppas att ni hade en fin julafton och att julhelgen fortsätter på samma sätt!


GOD JUL!

Så här snygga blev de, mina kokospraliner! Jag är så himla stolt över mig själv!



För en stund sedan kom jag hem från torget med ljusslinga till granen, några jättesöta julflickor och små julgranskulor i glas - att hänga i granen. Nu är min julgran fin, vill jag lova!

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig lite fin, och sedan bär det av till kyrkan och julfirandet där. Vi blir många i år - det är roligt!

Julstämningen börjar visst infinna sig...

I kväll har jag varit en sväng hos min bror och hans familj. Ätit julmat, öppnat lite julklappar, lyssnat på Mamma Mu och gjort tulpangrisar av marsipan... :) Mysigt! Min brors äldsta son älskar Mamma Mu, så han blev överlycklig över boken och cd-skivan som han fick av mig i julklapp.



Jag har gjort eget julgodis också, i dag. Kokospraliner ska det bli, de är inte riktigt klara ännu så jag kan inte visa er slutresultatet - det får ni se i morgon. De ska nämligen stå svalt ett tag och sedan doppas i choklad. Det gör jag i morgon... Jag tror att de kommer bli jättegoda - och jag är så himla stolt över mig själv, för att jag gjorde dem! Det är grädde, smör, sirap och florsocker i - alla de ingredienserna låg på absolut förbjudet-hyllan för ett år sedan. I dag bara ställde jag mig och julbakade som ingenting! Coolt!



Fick en julgran av min bror i dag också - så nu har jag någonstans att lägga mina paket. I morgon ska jag åka till torget och köpa ljusslinga och kanske lite granpynt. Jag har aldrig haft julgran förut, så jag äger inget eget granpynt ännu. Får se om jag hittar något i morgon - det vore ju mysigt om granen blev fin till julaftons kväll.


Det har varit en intensiv dag idag och jag är trött som en tok, så nu ska jag gå och lägga mig...

GOD JUL till er! Och försök att inte stressa upp er för mycket inför julmaten. Man äter inte nödvändigtvis mer än vanligt bara för att man äter julmat - och om det skulle bli lite mer än vanligt så är det ingen katastrof. Kroppen klarar av det, det händer ingenting med vikten för att man äter mer än man brukar någon gång då och då... Det jämnar ut sig i längden - så brukar jag försöka tänka.

Jag har världens finaste "familj"!

I dag bytte vi julklappar, jag och min "familj". De var här för en stund sedan och julkramades lite... :) De är så fina så jag hittar inte ord för att beskriva det. Kanske kan några bilder beskriva hur fina de är.


Den här fina påsen fick jag julklapparna i...



De här fina julklapparna låg i påsen... Samma papper som jag slagit in deras julklappar i. :)



Och jag blir alldeles rörd i hjärtat när jag tittar på kortet...

Jag älskar verkligen den här familjen!

21 december 2010

Världens finaste familj ska få julklappar i dag...
Det är inte min riktiga familj på riktigt, men de känns som familj och jag älskar dem hur mycket som helst. 

Jag har ingen riktigt riktig familj, ingen familj som sitter ihop i alla fall. Alla är utspridda och vi träffas aldrig, och har aldrig haft någon så där nära och hjärlig relation till varandra. Alltså, jag älskar min storebror och min mamma - men vi har ingen nära relation. Vi har aldrig kunnat prata om viktiga saker och vi har aldrig kunnat umgås helt avslappnat. Vi är helt enkelt för olika, skulle jag tro. 
I vilket fall som helst så ska min låtsasfamilj åka till Örebro över jul, så de får bli en liten minijulafton i dag...

"Lillebror" ska få den här coola pezbilen. Han samlar på pezgubbar, och den här har han inte. Tror inte ens att han vet att den finns - jag är grymt nöjd med att ha hittat den. Han kommer bli glad, det vet jag.




"Mamma" ska få ett armband och ett halsband, den andra lillebroren är jag inte helt klar med - hoppas på att jag kommer på något smart innan dagen är slut.




Julklappspappret är jag i alla fall nöjd med - det köpte jag igår. Mitt gamla favoritpapper håller på att ta slut, och det finns inte att köpa längre. Tur att jag hittat en ny favorit nu då... :)


Nu börjar det visst bli dags att veva igång dagen, annars lär det inte bli mycket gjort idag.
Här kommer för övrigt dagens att göra lista:

[ ] Duscha
[ ] Spela trumma
[ ] Äta lunch med gamla klasskamrater
[ ] Hälsa på en vän på sjukhuset
[ ] Byta julklappar med "familjen"


Hoppas att ni får en bra dag!

Jag har nog gått och blivit rytmikfröken

I januari tar jag förmodligen över en barnrytmikgrupp som en gammal klasskamrat har varit ledare för nu under hösten. Hon kan inte fortsätta med gruppen och de har inte hittat någon som kan ta över, så här om veckan erbjöd jag mig att ta den om de inte löste sig. Och det har det inte gjort ännu - så den 27 december ska jag på intervju... :) Antar att de godkänner mig - ska nog mycket till om de inte ska vilja ha mig.

Jag tycker att det är jätteroligt med barnrytmik så det ska bli skoj att få ha en egen grupp igen... Det enda läskiga är föräldrarna. Men vet aldrig hur de är, om de är engagerade eller om de mest sitter och tittar på under lektionerna. Men jag får väl göra mitt bästa för att engagera dem, helt enkelt. :)



Var på Ikea idag och hittade de här söta påsarna och den grymt gulliga snigeln... Påsarna skulle utgå ur sortimentet så jag fick köpte båda färgerna - för säkerhetsskull. En  utav dem blir en kanonbra sångpåse till rytmiken! :) Och den andra kanske jag kan använda till något på förskolan... Kanske ska ha en sångpåse där också...


Det här blev ett lite halvnördigt inlägg om barnrytmik, men jag blev så glad över min snigel och mina påsar så jag kunde inte låta bli...

Nu är det nog sovdags!

I morgon är jag ledig, ska äta lunch med några gamla klasskamrater och sen hälsa på en vän på sjukhuset.

Kram på er!




Små julklappar och tokbra artister

Tokigt är det, när man ser att andra människor har på sig smycken som man själv har gjort... Jag blir lika förvånad varje gång... Härom dagen träffade jag en äldre dam som hade på sig ett av mina halsband. Helknasig känsla!

Snart kommer en kompis hit och fikar och då ska jag passa på att ge henne en liten julklapp också. Ett par örhängen och ett tampong/kortfodral. :) Snart dags att sy fler fodral - det är så smidigt att ha lite sådana liggande i presentlådan...

     



I kväll ska gå på konsert - julkonsert med den här mannen (Samuel Ljungblahd) och en stor gospelkör.



Han är så sjukt bra den mannen! Så galet rolig och en av världens bästa pipor har han också. Förra hösten fick jag den enorma förmånen att köra bakom honom på en konsert, och det är något av det bästa jag gjort (i alla fall utifrån ett musikaliskt perspektiv). 

Har ni inte hört honom så lyssna in honom här: Samuel Ljungblahd – Show Me
                                       
                                                                     Samuel Ljungblahd – Shake



Hoppas att ni får en bra dag!

17 DECEMBER 2010

Nu är det fredag igen, galet hur fort veckorna går egentligen... Har haft en fantastisk dag på jobbet i dag. Glada och tokiga barn fulla av fantasi och idéer. :) 

Två av dagens härlig konversationer:

1.
Två blöjbarn leker jage ute i hallen, och när jag kommer ut till dem känner jag att det luktar bajs.


Jag (till ett av barnen): Har du bajsat, ska vi byta din blöja?


Barn: Nä... (Skakar på huvudet och pekar på en pojke i närheten.)


Jag: Är det NN som har bajsat?


Barn: Ja (Nickar)


Jag: (Tittar i NN´s blöja - inget bajs.) Nej, NN har inte bajsat - är det du?


Barn: Nä... (Skakar på huvdet och pekar återigen på pojken bredvid.)


Jag: (Tittar i barnets blöja - bajs!) Jo, det är du som har bajsat.


Barn: Nä... (Pekar en gång till på pojken.)


Jag: Kom nu så byter vi din blöja.
 


2.
En pojke sitter på toaletten och jag har bett honom ropa när han är klar, eftersom jag behöver gå i väg och hjälpa en flicka med en väv så länge. Efter en kort stund ropar pojken.


Pojke: Fröken, FRÖKEN!


Jag går bort till pojken som sitter på toaletten.


Pojke: Jag ville bara säga att jag älskar dig fröken, men jag är inte färdig... Jag älskar dig fröken...




De orden kan man leva på länge... :)



Kvällen har jag ägnat åt städning och julklappsinslagning. Nu har jag en korg med några inslagna julkklappar i - det är skönt. Om jag slår in några julklappar om dagen nu de närmaste dagarna så behöver det inte bli så stressigt sen. Nu sitter jag och myser med ljusen kring julkrubban tända och julmusik i bakgrunden... Ska snart gå och lägga mig, för jag är ganska så trött.    


 

Måste bara fundera på en sak. Jag har blivit erbjuden ett jobb som ledare för en barnrytmikgrupp, en gång i veckan. Det är ju ett väldigt roligt jobb, jag älskar att ha rytmik med barn! Men jag kan ändå inte riktigt bestämma om jag ska tacka ja eller inte.

Är det värt en resa på 1 timme enkel väg, för att få ha en barnrytmikgrupp i 45 minuter?

Det kan vara det, om man gör något vettigt av sin resa. Till exempel förbereder eller utvärderar en lektion, eller läser något spännande. Men det kan ju också vara väldigt ovärt... 


Det behöver jag fundera på över helgen, så jag vet vad jag ska säga i början av nästa vecka.  


UNIK

Den här fina ringen fick jag i julklapp av min kollega. Hon är så söt, alla fick samma sak fast ändå olika... Det stod olika saker på ringarna, och på min stod det UNIK. Jag hade redan innan ett halsband med en sådan ring i, fast som det stod TRO HOPP KÄRLEK på. Så jag bytte ut den ringen mot den nya UNIK-ringen.



Visst blev det fint!? Känns bra att gå runt med ett halsband som det står UNIK på... Det gör att man påminns om att man faktiskt är UNIK.

Julbord, krubbor och nyfödda kusinbarn...

I dag har jag varit på julbord med jobbet... Jag var faktiskt hur cool som helst! Det var en slumpmässig bordsplacering (man fick ett memorykort när man kom och skulle sedan leta efter den plats vid bordet där den andra halvan av memoryparet låg) och jag hamnade väl inte på världens bästa plats - ute på ena kanten mitt emot en nypensionerad fastighetsförvaltare och bredvid en snart pensionerad kyrkogårdsvaktmästare... Samtalet flöt ganska trögt och handlade mest om begravningar och gamla gubbar som jag inte känner. Men framåt efterrätten hittade jag en trevlig präst att prata med och då blev det väldigt mycket roligare. :)

Själva maten gick i alla fall hur bra som helst! Jag hämtade mat två gånger (första gången kallskuret och andra gången varmt) och lite ris a la malta på det, och det kändes som att jag blev alldeles lagom mätt och jag lyckades dessutom ignorera de (visserligen hyfsat få men ändå förekommande) kommentarerna om hur onödigt mycket man äter på julbord... Jag är helt klart nöjd med min julbordsinsats! Heja mig!




Innan jag åkte till jobbet i dag så åkte jag till torget och köpte julkrubban, och nu när jag kom hem ställde jag upp den. Visst är den fin!?


I går fick min kusin en dotter och jag tänkte att jag skulle skicka iväg en liten julklapp till henne.



Den här söta tomtedräkten köpte jag på Lindex i sommras, för 15 kr... Den tänkte jag skicka i väg innan helgen, så hinner bebisen kanske ha på sig den lite innan jul... :)




Så här blev paketet inslaget....

Glad lucia!

I dag har vi firat lucia på jobbet... De är ju bara så fantastiska, barnen! Så fina i sina lusselinnen, tomtedräkter (en kille var spidermantomte) och pepparkakshattar! Och så bra på att sjunga och lära sig sånger och rörelser!


Jag har precis kommit på att jag gärna vill ha en julkrubba. Problemet är att jag bor så trångt, och har svårt att få plats med alla mina saker... Det blir lätt för mycket saker, och då blir det ju bara rörigt.


Har spanat in den här krubban på Village, men jag har inte bestämt mig för om jag får köpa den eller inte. Det måste jag fundera mer på... vad tycker ni?



I morgon kväll är det dags för julbord med jobbet. Jag hoppas att det går bra - men det tror jag att det ska göra... Jag har ju egentligen koll på vad som är en normal portion mat, och jag vet att det inte är hela världen om det skulle bli lite mer än vanligt. 


Sitter jag och funderar på vad mina kollegor ska få i julklapp...
Kanske blir det så här:






God natt! Nu är det sovdags, faktiskt!
Det är ju en dag i morgon också...

Härliga pyssellördag!

Nu börjar mammorna på jobbet vilja köpa smycken av mig, och det känns hur roligt som helst! Jag har lovat dem att ta bilder på mina smycken och ta med till jobbet, men eftersom jag för tillfället inte har så mycket färdiga smycken så får jag ägna dagen åt att producera nytt och fotografera det och på något sätt skriva ut det. Kan ju inte gärna skicka föräldrarna hit till bloggen...

Var på Bokia i dag också, och köpte fina papper och en silvrig stämpeldyna... Så jag ska göra julkort, tänkte jag. Inte sådana som man skickar till folk, utan sådana som man kan sätta på julklapparna och så. Men det får bli ett senare projekt - först måste jag ju göra örhängen och halsband.


Nu ska jag snart äta lunch (Lax, pesto- och spenatsås och pasta) och sen får det bli pyssel i en timme, minst.

Kl. 17 ska jag till Liseberg med mina brorsbarn... Mysigt!


Hoppas att ni får en fin lördag!


TILL FÖRSÄLJNING

På begäran lägger jag nu upp bilder och pris på det av mitt pyssel som för tillfället är till försäljning...

Alla priser är inkl. frakt.

Armbandens låsannordning är inte helt genomarbetad ännu så man behöver hjälp när man tar på sig dem - det kan vara bra att veta. :)

Klicka på bilderna för att få dem större...



                                    
Halsband och örhängen 100:-    Halsband 100:-                            Halsband 100:-      
Bara örhängen 50:-                  (Trasslig blomma, svart band)       (Trasslig blomma, kulkedja)
Bara halsband 80:-





                                    
Halsband 100:-                           Seriearmband 60:-                         Seriearmband 60:-
Petrol och bruna pärlor                Konstapel Kask                              Grön papegoja
på wiretråd





                               
Armband 60:-                            Seriearmband 60:-                     Örhängen 50:-
Svart/vitt, blommigt                   Lille Skutt äter middag                Grön/vita
SÅLD!                                                                                       



                                 
Örhängen 50:-                           Örhängen 50:-                             Örhängen 50:-
Blå/vita                                     Grå/vita                                       Polkagrisar      





                                         
Halsband 80:-                              Halsband 80:-                    Tampongfodral 40:-
Uggla 1                                        Uggla 2                             Flugsvampar
SÅLD!






                             
Tampongfodral 40:-                   Tampongfodral 40:-                  Tampongfodral 40:-
Brun/rosa                                 Prickigt                                     Röda äpplen


Glömde en sak...

Kom på att jag bara måste visa min nya smyckesram också! :) Jag fick den när vi hade marknaden för några veckor sedan och sedan dess har den stått i kyrkan och väntat på att jag ska ta hem den. I dag tog jag hem ramen och innan jag började med bloggen hängde jag upp mina smycken. Jag tycker att det blev ganska fint. Känns härligt att jag äntligen har fått ordning på mina smycken!



Nu ska jag verkligen gå och sova...

God natt! :)


Vad tycker ni om min nya bloggdesign?

Jag har länge velat göra något åt min bloggdesign... Eller snarare göra något åt min frånvaro av bloggdesign. Men jag har inte haft ork att lära mig hur man gör, jag har tänkt att det verkar alldeles för svårt... 

I  kväll har jag gjort slag i saken och experimenterat ordentligt med bloggdesignen och jag måste säga att jag tycker att jag lyckades riktigt bra tillslut... :) Det var verkligen inte svårt - man måste bara ha lite tålamod.

Vad tycker ni? Är ni lika nöjda som jag, eller är det något ni tycker att jag ska försöka ändra på?

Skulle vilja byta typsnitt på rubriken, men det har jag inte lärt mig ännu...


Åt på Mc Donalds i dag, en hel meny med pommes frites och alltihop. Kan inte säga att jag mådde toppen när jag kom hem, så det var skönt att gå loss på bloggen lite... Nu efter att ha suttit en stund med bloggen och distansierat mig från Mc Donaldsbesöket har jag kommit fram till att 1) jag är fin precis som jag är, 2) att man inte går upp i vikt för att man äter på Mc Donalds en gång och 3) att jag egentligen fixade Mc Donaldsbesöket riktigt bra - jag kunde ha börjat gråta och fått panik inne på restaurangen men det gjorde jag inte...

Med andra ord - terapiarbete på hög nivå!



Nu måste jag sova, för i morgon är det musikaldags x 2 och då måste jag vara pigg och fräsch.


Svar till Kattis

Fick några frågor från Kattis, och eftersom hon ínte verkar ha någon egen blogg så svarar jag på de frågorna här.


Första frågan är om jag säljer några smycken: Det gör jag. Om du läser inlägget som du har kommenterat så ser du till exempel fyra par örhängen som just nu är till salu... Om det är något annat, speciellt, smycke som du spanat in så skriv en kommentar och berätta vilket så kan jag svara på om det finns kvar eller så kan jag kanske göra ett nytt likadant...


Andra frågan är var jag har köpt min almanacka: Det har jag gjort på www.personligalmanacka.se. Fast jag har inte köpt den, utan vunnit den i en tävling. Men om man går in på ovanstående hemsida så kan man beställa en personlig och egendesignad almanacka...


Hoppas att ni får en god natt och en bra dag i morgon!
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova - jag är nämligen toktrött och ska upp toktidigt i morgon....


Usch - ingen bra kombo!
God natt!


Örhängen till salu...

Det blev ju en del smycken över efter marknaden som vi hade för några veckor sedan och nu tänkte jag att jag skulle försöka bli av med dem...

Vad sägs om 50 :- paret inkl. frakt? 


                 
                                                           

                


Lämna en liten kommentar om det är något par ni skulle vilja köpa...


Mysdagen börjar lida mot myskväll...

Åh vilken mysig dag jag har haft idag! Har fortfarande en massa texter att lära mig tills på söndag, men vi repar ju halva lördagen så förhoppningsvis hinner det sätta sig då...




Nu sitter jag och kollar på tv, och viker papperpåsar. Jag tänker att de blir bra som julklappspåsar till jul...


Värsta goda bullarna!

Nu är bullarna klara och jag har provsmakat en - oj vad god den var! 



Det här är helt klart ett hett tips till dig som är sugen på ett mysigt julbak...
 

I dag har jag julkänsla i hela kroppen...

I går kväll provbyggde vi lite scen och programerade en del av ljuset inför musikalen på söndag, och när jag kom hem var jag helt slut i hela kroppen men också alldeles full av julfeeling. December är en av årets bästa månader, helt klart!


Nu har jag precis påbörjat ett litet julbak. Saffransbullar med vit chokladfyllning är det som bakas - visst låter det smaskigt!? 
 

Saffransbullar med vit choklad

Receptet hittade jag på www.kokaihop.se


Julmusik lyssnar jag på också... Hur mysigt som helst.
Tips på två helt outstandning jullåtar kommer här:

Java Gospel – Mary Did You Know

Nashville Singers – Rose Of Bethlehem

Jag bara älskar de två låtarna...

Jag blir så förundrad varja gång jag hör textraden:
"Mary, did you know that your baby boy is Lord of all creation?"

Det går ju inte att ta in det, att det lilla barnet som föddes i Betlehem för mer än 2000 tusen år sedan är Gud själv. Det är för stort för att jag någonsin ska förstå det helt, men då och då glimmar det till och jag bara måste stanna till och förundras en stund.


Nu ska jag återgå till mina bullar för nu har degen jäst klart...


RSS 2.0