Julkänsla och presentfunderingar...

Jag har blivit riktigt dålig på att skriva här. Har inte riktigt haft tid det senaste, och så har jag inte riktigt vetat vad jag ska skriva om heller. Vad är intressant att läsa om liksom? Mitt liv är inte så värst intressant, har jag en känsla av och sjukdomen har jag ingen lust att skriva om - och jag har inte så mycket att skriva om sjukdomen heller för tillfället.

Just nu är mitt liv fyllt av barn och rep av olika slag. Luciatåg, julmusikaler, pyssel och snölek. Men man får i alla fall ordentligt med julkänsla. I dag är det tisdag och jag är ledig från jobbet. Väldigt, väldigt skönt är det. Det känns som att jag börjar bli sjuk och jag behöver nog vila bort den känslan - har inte riktigt tid att bli sjuk just nu, fast det har man väl egentligen aldrig.

I går kväll hade vi barnmusikalrep, och vi fick en första känsla av hur helheten kommer bli. Det känns roligt, vi har världens bästa barnkör och världens bästa skådespelare - det kommer bli hur bra som helst! Jag ska sjunga ett solo, och just det blev väl inte helt bra igår, men förhoppningsvis blir det bättre på genrepet på lördag när det är mer på riktigt, i sitt sammanhang och med riktig ljudbild. Och på söndag förmiddag är det världspremiär för musikalen "Julspår"!

Åh, jag gillar att det snart är jul, men det är samtidigt ganska stressigt. På jobbet ska det julpysslas, och övas luciasånger och på söndag ska barnen vara med och sjunga på några sånger i en annan musikal. Så det blir värsta musikaldagen för mig på söndag.Här kommer lite sent, en bild på allt fint jag köpte på hantverksmarknaden som vi hade för en och en halv vecka sedan Visst är det fina grejer!?

En del saker ska bli julklappar, och en del saker tänker jag behålla själv...

Min granne fyller 30 år idag och jag har ingen present till henne. Funderar på om jag ska dra fram mitt pyssel och göra ett par örhängen till henne, och så kan hon få något mer riktigt på lördag kväll - då ska hon ha fest. Det kanske får bli så... Det är bara så svårt att veta vad hon skulle gilla för typ av örhängen. Kanske får bli ett par hyfsat neutrala.


Nu är det dags att plocka fram pysslet om det ska hinna bli några örhängen innan jag måste gå hemifrån.


I dag fick jag börja julpynta...

I dag har jag varit ledig, och har som lite omväxling varit i kyrkan och passat barn... Haha... För det är ju saker som jag aldrig annars.

Men mysigt var det i alla fall.

Nu i kväll har mamma varit här och druckit glögg och haft det trevligt med mig. Det är sällan som vi bara myser tillsammans - oftast ses vi bara på stan eller så och då hinner man ju inte kramas ordentligt. :)
Plockade fram lite julpynt i dag också - några filthjärtan som jag brukar ha i adventsljusstaken.

Och.....
... adventljusstaken såklart...
(Fast det här är en bild på förra årets ljusstake - i år är ljusen vita och mossa har jag ingen ännu.)


Längtar efter att få tända första ljuset på söndag morgon...


Rolig stress och total avkoppling

Helgens marknad blev hur lyckad som helst! Det kom en hel del folk och stämningen var på topp - särskilt på fredagkvällen. Hela rummet var fullt med fina saker som folk hade gjort. Mössor, smycken, sjalar, keramik, ljus, busskortsfodral, necessärer, blommor, julkort, kakor, tovade bakverk, disktrasor, kylskåpsmagneter, grytunderlägg, tavlor - allt möjligt fanns det och man blev så inspirerad av tanken på att allt var egentillverkat. Vad många kreativa människor vi har i vår kyrka! Jag blir lycklig när jag tänker på det... 

Jag fick faktiskt sålt en del grejer också - sådant höjer självförtroendet en del...

Efter marknaden igår åkte jag och ledde lovsång på en tyst retreat en bit utanför stan. På en tyst retreat har deltagarna valt att åka bort några dagar, koppla bort omvärlden och stänga av datorn och telefonen - helt enkelt bara vara med sig själva och med Gud. Man är tyst på en tyst retreat - man pratar inte med någon, man säger inte hej till de man möter i korridorerna och man lägger bort allt småsnack som förekommer hela tiden annars.   

De som var med på retreaten hade varit tysta sedan fredagskvällen, alltså ungefär ett dygn när jag kom - och det var en ganska speciell känsla att gå in genom dörren och mötas av den tysta, lugna och rofyllda atmosfären. Jag kom direkt från en hel vecka full med stress, aktiviteter och människor och var helt uppe i varv (och dessutom hade jag gått lite vilse på vägen till retreaten och hade precis blivit guidad rätt via telefon) - och när jag öppnade dörren och gick in var det som att stiga in i en helt annan värld. Det var så lätt att varva ner och koppla bort omvärlden... Jag kände inget behov av att prata med alla jag såg och framför allt kände jag att jag kunde koppla bort alla tankar på julmusikaler, söndagsskola, luciatåg, julpyssel och jobb. Sådana tankar som jag annars går och har i bakhuvudet hela tiden... Det var galet skönt! Precis vad jag behövde...


Nu ska jag försöka plocka undan allt pysselmaterial som ligger framme - jag har ju pysslat som en galning de senaste dagarna... :)


Funderar för övrigt på att sälja en del av det som blev kvar från marknaden här, om det är någon som vill köpa... Vi får se....


Det närmar sig marknad och jag massproducerar som bara den...

Nästa helg ska vi ha konstnärs- och hantverksdagar i min kyrka - pengarna kommer gå till våran ombyggnation. Vi är många som har pysslat och på olika sätt skapat kreativa saker som vi ska sälja. Och det ska bli hur roligt som helst att se alla saker! Jag har gjort en del smycken, och tänker ägna resten av kvällen åt att titta på Beck och göra fler smycken...Det är ju helt sjukt svårt att veta vad man ska ta betalt för sakerna och hur mycket man kommer få sålt... Det är svårt att tro att någon kommer gilla mina saker och vilja köpa dem, men jag tycker att det är så roligt att göra dem så jag tar risken och ställer mig och säljer ändå.


Vad tycker ni att till exempel om ugglorna längst ner till höger? Skulle ni kunna tänka er att köpa en uggla och hur mycket skulle ni i så fall vilja betala för den?


RSS 2.0