Jag ser fram emot resten av mitt liv

Jag mår så himla bra just nu! Ljuset och våren gör mig glad, och det faktum att jag snart är färdig med min utbildning gör nog sitt till också.

Jag börjar känna mig vuxen på något sätt. Jag börjar liksom landa litegrann i mig själv.
Nu för tiden gör jag saker som jag mår bra av. Planterar påskliljor, njuter av solen och slappar i soffan. Jag tar hand om mig själv och tar ansvar för att fylla på min egen energitank.

Jag är stolt över mig själv, och jag ser fram emot resten av mitt liv!

Vårkänslor och anställningsintervju

Vilket extremt härligt väder det har varit idag! I alla fall här hos mig... Jag befinner mig mitt emellan två kurser och har inget som helst plugg hängande över mig - så vansinnigt skönt! Och på det är det vår och sol... Bättre blir det inte. Efter skolan idag satt jag med en klasskamrat nere vid kanalen och käkade glass och pratade om livet och om framtiden. Ett riktigt välbehövligt samtal, måste jag säga. Det händer mycket i livet just nu, på alla fronter och det är både spännande och läskigt. Jag tar examen och blir färdig lärare i juni och nu de kommande månaderna kommer ganska intensivt fokuseras på uppsatsskrivande och jobbsökande. Och samtidigt vet jag att jag måste fortsätta jobba med mig själv och mitt mående. Jag måste fortsätta gräva i min historia och bearbeta gamla upplevelser. Det är också både spännande och läskigt.
Idag när vi satt och pratade vid kanalkanten insåg jag några saker om mig själv:
1. Jag har blivit mycket mer avslappnad inför tanken på att vara ensam en hel dag. Förut kunde det skrämma skiten ur mig, nu kan jag för det mesta se fram emot det.
2. Jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv, köpa tulpaner till mig själv och göra saker för mitt eget bästa - för att jag ska må bra.
3. Jag är fortfarande ganska beroende av yttre bekräftelse. Faktum är att jag är ganska rädd för hur jag ska klara mig ute i arbetslivet, där jag troligtvis inte kommer få bekräftelse och absolut inte betyg på allt jag presterar. Ute i arbetslivet förväntas jag vara proffesionell och prestera bra hela tiden - jag kommer inte belönas med bekräftelse och goda omdömmen varje gång jag sköter mitt jobb. Jag tror att jag behöver hitta ett sätt att bekräfta mig själv. :)
I morgon ska jag för övrigt gå min första arbetsintervju. Det kanske är därför jag just nu tänker så mycket på just den där tredje punkten. Jag har ägnat en stund av dagen, och ska sätta mig en stund nu innan läggdags också, åt att fundera igenom vad jag har för kompetenser och vad jag har för brister. Vad jag tycker är viktigt och hur jag tänker kring min egen yrkesroll. Kort sagt, förbereda mig för morgondagen...
Åter igen - livet känns spännande och läskigt, på samma gång.

Nu är jag trött på min stökiga lägenhet!

Jag mår bäst när min lägenhet är städad, och just nu är det på tok för stökigt för att jag ska må bra och trivas. Men eftersom jag varken har ork eller tid att städa och röja från grunden, så har jag plockat ner två tomma flyttlådor från vinden - och nu bara öser jag ner sådant jag inte orkar se och så tänker jag att jag ska ta tag i de lådorna senare i vår (när jag har mer tid)...Risken finns att de där flyttlådorna kommer bli stående på vinden i några år, innan jag tar mig för att gå igenom dem. Men just nu känns det som en bra lösning på problemet.


Jag har svårt att motivera mig själv...

Tanken var att jag skulle ägna den här kvällen åt studier, men det blev inte mycket med det. Det känns som att det sällan blir mycket med de där studierna nu för tiden... Det brukar ordna sig, och jag försöker vila i att det kommer göra det den här gången också - men jag blir ändå lite stressad då och då. Tänk om jag inte får till det den här gången - tänk om jag inte kommer igång...

Jag börjar bli hyfsat trött på att plugga nu, och jag längtar mest efter sommaren och den stundande examen. Därför hamnar jag lätt i tankar på examensfest, för det är så mycket roligare än att skriva arbeten och läsa kursböcker.Jag ska göra åtminstone 35 stycken inbjudningskort, och för att jag inte ska tröttna så tänker jag att varje kort ska vara unikt och speciellt... :)

RSS 2.0