År 2010 - året då mitt liv vände......?

Gott nytt år, där ute i cyberrymden. :) haha... Hoppas att ni hade en trevlig kväll igår och att det nya året har börjat bra för er!

Jag var helt inställd på att förra året skulle sluta i kaos. Mellan den 27 och 30 december var hela min värld upp och ner - jag minns inte så jättemycket av det, mer än att jag ständigt rörde mig mellan sängen, köket och badrummet... När det väl börjat gå neråt för mig, så har jag svårt för att stoppa neråtspiralen som hela tiden tycks snurra snabbare och snabbare. Som att det för varje gång jag kräks, krävs mer ansträngning och kanske också mer stöd för att resa sig. Den 29 december ägnade jag hela dagen åt att hetsäta, kräkas och ligga på badrumsgolvet och ha ångest och svårt att andas. Av någon anledning hamnar jag ofta i horisontalläge på badrumsgolvet de dagar då ätstörningen tar över mitt allt. Där kan jag ligga länge och störtgråta och dra efter andan..... Allt i en enda lång kamp, för att inte resa mig upp och stoppa fingrarna i halsen. 

Den 30 december började precis likadant. Jag hade bestämt mig för att äta frukost, men vaknade för sent. Det där med att äta rätt måltid vid rätt tidpunkt är helt avgörande för mig när jag ska ta mig upp ur en svacka, så att äta frukost fast klockan redan var halv elva var inte att tänka på - det skulle gå snett med en gång. I stället väntade jag till lunch och kokade spenatsoppa och ägg. Ägget blev misslyckat så det slängde jag, och direkt efter lunchen fick jag en stor ångestklump i magen och plötsligt låg jag på badrumsgolvet igen. Soppan fick inte vara kvar i magen. En timme och mycket gråt senare, ringde jag en vän och storbölade i luren en stund. Berättade hur skitigt och hopplöst allt var, vilken värdelös människa jag var som inte ens kunde äta en portion spenatsoppa...

Vi pratade en stund, och hon lyckades lugna ner mig så pass att jag gick med på att försöka äta 2 dl fil och 2 dl havrefras och sedan direkt ta en liten promenad.

Jag klarade det, och senare på dagen gick jag hem till en av mina bästa kompisar och hade myskväll med några från gamla gymnasiegänget. Med sällskap och rätt inställning kunde jag plötsligt kvällsfika och till och med äta en liten bit bulle utan ångest och badrumsgolv.

Nyårsafton gick som på räls och i fullfart. Vi var i väg tidigt på morgonen, och sjöng för och med ett gäng hemlösa som åt nyårsbrunch på en av stans hjälporganisationer. :) Strax efter lunchtid gick jag hem och drack nyponsoppa och drog sedan igång projekt: städning. Framåt eftermiddagen kom två tjejkompisar och vi satte tillsammans igång att laga mat. Ugnsrostade rotsaker och asiatiska sesamkycklingspett.

Kvällen blev kanontrevlig. Åtta mysiga tjejer åt trerättersmiddag, i en lägenhet på 29 kvm. Kan inte bli annat än bra!  


I morse sov jag länge. Åt frukost strax innan 10.00 och lunch strax efter 12.00.



Dagens lunch bestod av rester från gårdagen. Rotsaker, kycklingspett,
sallad och mango chutney-yoghurt.


Om drygt en timme kommer två kompisar och hjälper mig att fika upp en del av kakan och bullen som blev över från igår. Innan dess ska jag spela piano och nöta in lite musikteori. :) Och efter fikat ska vi in till stan och gå på nyårsgudstjänst.


Det här året börjar bra!


Kommentarer
Postat av: Victoria

Åhh, vad ont det gjorde för mig att läsa om de två första dagarna du skrivit om... D:

Men vilken tur att det löste sig till slut iallafall. :)

Låter roligt att sjunga för de hemlösa, fullt av hjärta~



//



Du kämpar inte så illa du med ifall du frågar mig~! ;D

Gott nytt år till dig detsamma~<3



en årets allra första kram från mig!

2010-01-01 @ 19:00:45
URL: http://pigment.blogg.se/
Postat av: Lillamy

Vad härligt att du lyckades vända på det. Det är så himlans bra gjort! Kram!

2010-01-03 @ 15:27:20
URL: http://kommerblifri.blogspot.com
Postat av: Tant Malin

Jag håller med, vad otroligt duktigt att lyckas vända!



Kram på dig,

Malin

2010-01-03 @ 21:22:42
URL: http://tretusenggr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0