Den vanliga julångesten...

Förra året vid den här tiden fick jag en chokladkalender av en av mina bästa vänner... Jag kunde inte hantera den, och det slutade med att jag öppnade alla luckorna och slängde alla chokladbitarna i soporna. Då tänkte jag, att nästa år ska jag minsann klara av att ha en chokladkalender! Nästa år, ska jag äta en chokladbit varje dag och njuta av det...

Nu är det nästa år. Det var nu jag skulle kunna hantera en chokladkalender och äta en chokladbit varje dag och njuta.... Kan jag det? Nej.... Nu sitter jag och tänker att, nästa år - då ska jag köpa en chokladkalender. Då ska jag klarar av att äta en chokladbit varje dag och njuta av det... Då ska jag vara frisk!


Hela julen är så förknippad med mat och ätande. Julmust, lussekatter, knäck, choklad, pepparkakor, tomteskum, nötter... Och allt ska man kunna äta i rimliga mängder och på ett normalt sätt, utan ångest.....

Hur mycket är normalt att äta? Hur gör vanliga människor? Kan jag göra som vanliga människor utan att få ångest?




Hur tänker ni kring julen och all mat och allt godis?


Kommentarer
Postat av: pinkhelp

Jag tror att även vanliga folk har ångest över all julmat eller efter att de har ätit den, just för att det är så mycket av allt, jag tror det bästa är att kolla igenom vad som finns för mat/desserter och sedan fundera ut vad man tycker är godast och vad man är sugen på, och så satsar man på det först och främst. :)

2009-12-02 @ 07:53:47
URL: http://pinkhelp.blogg.se/
Postat av: Anonym

får bara ångest av att tänka på att det faktiskt är december. Som du sa: all mat, godis som man ska kunna äta, UTAN ångest.

Men det går inte. Ångest både innan och efter

2009-12-02 @ 15:24:28
Postat av: amanda

hej hopp. intressant inlägg. mycket viktig diskussion. tankar kring mat, kalorier och vikt är något som är/har varit ett störningsmoment för många av oss unga tjejer, vilket leder till att julen upplevs som väldigt laddad. men det måste inte vara så. eller hur? :) man kan ställa sig frågan hur "vanliga" personer resonerar, de som lever utan ÄS. de äter vad de vill, unnar sig då och då, kanske ångrar de någon chokladpralin. men de tänker på det i MAX en halv minut, sedan släpper de det. det krångliga är att vi med ÄS tänker på den futtiga lilla pralinen i minst 4 tim och inbillar oss att vi måste "göra något åt den"... men det behöver vi verkligen inte (!!!) mat är näring för kroppen. in och ut. livsnödvändigt. allra minst för att våra organ ska fungera och för att hjärnan ska orka tänka. allt behövs för att vi ska fungera. det spelar ingen roll om det är chips, mjölk, köttbullar, prinskorv, janssons, blodpudding, choklad, nötter, yogurt, äpplen, julskinka etc. ingen ska få bestämma över våra kroppar förutom VI själva. ingen ätstörning. aldrig. DU, bara DU bestämmer. och jag tror du väljer något gott och närande ;)

2009-12-03 @ 15:34:37
URL: http://bootylicious.devote.se
Postat av: Tänker högt

Åååååh, ville haft en chokladkalender ju!!! :)



2009-12-03 @ 19:05:03
URL: http://pixans.blogg.se/privat
Postat av: Billy

Jag längtar faktiskt efter julmat och julgodis i år. Känner verkligen att jag vill unna mig allt. Läste inlägget du skrev efter om att du ska utmana dig varje dag. Verkligen supereloge till dig, toppenbra! Men du ska veta det är ingen skillnad på julmat och vanlig mat. Bara att julen är förknippat med julmiddagar ect. annars så är det som vilken måltid som helst!



Kramar

2009-12-04 @ 13:34:46
URL: http://rubyred.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0